Læringsforløb

Redesign for 5. og 6. klasser

Fra brugt sweater til ny hue

REDESIGN FOR 5. OG 6. KLASSE

 …fra brugt sweater til en ny hue!

”Fra brugt sweater til en ny hue” er et bæredygtigt forløb.

Formålet med forløbet er, at eleven får et grundlæggende kendskab til forskellige syteknikker, som kan anvendes ved at arbejde med tekstiler samt en viden om hvilke materialer, der egner sig. Med elevens personlige præg arbejdes der ud fra et færdigt mønster. Elevens selvstændige vurdering og smag vil forme det færdige resultat.

Vi går vinteren i møde og julen nærmer sig. En tid med hygge og varme. Tiden hvor man oplever glæden ved at give, og gøre en forskel for andre mennesker.

Med afsæt i tankerne om at glæde andre og give fornyet liv til genbrugsklude, udbydes der i samarbejde med Salvation ArmyRedesign CPH en lærerworkshop i Redesign.

En workshop hvor gamle sweatre får fornyet liv.

I denne workshop får du inspiration og undervisning i at sy en hue i strik af gamle sweatre. Enten i hånden eller på symaskine.

1+1Der sys to huer. En hue til glæde for en selv. Den anden gives til en man gerne vil glæde med en varm hilsen.

Digitale hangtags, varme tanker ind under huen! Eleverne udarbejder en digital hang tags med varme hilsner der følger med huen. Videoerne afvikles via skoletube. Og kan afspilles via QR koder som placeres på håndlavede hangtags. Der udarbejdes derudover et idékatalog til produktion af håndlavede hang tags i genbrugsmaterialer. Samt en ide til en færdig hangtag. Guide følger.

Få øje på huerne! Forløbet afsluttes med en præsentation i et butikslokale, der vil danne rammen om udstilling og præsentation af tankerne bag huerne. Placering følger.

 

Læringsforløb:

6. november 2017 kl. 14-17:

Lærerworkshop ved SalvationArmy Redesign CPH, Jyllandsgade 36. Intro til Redesign - hvad er Redesign og hvorfor? Gennemgang af processen fra en brugt striktrøje til en ny hue. Der gives inspiration og undervisning til at sy en hue af genbrugstøj. Huerne kan sys på både maskine og i hånden. Der arbejdes med genbrugsmaterialer, primært gamle sweatre. Der tages udgangspunkt i mønstre, klipning, opsætning af materialer, teknik, syning. Inspiration til personlige hilsner der følger med huen. De produceres som hang tags. Enten som QR koder med bagvedliggende digitale videohilsner ellers som grafiske håndlavede produktioner af genbrugsmaterialer. Vejledningen laves fra elev til elev.

November-februar:

Hueproduktion ude på skolerne.

Ultimo februar 2018: Dato følger

Udstilling og præsentation af huer, butikslokale i Perlegade, Sønderborg.

Tilmeldingsfrist: 1. november 2017 og forløbet er gratis.

Lidt om SalvationArmy Redesign CPH!

Redesign CPH er en afdeling af Frelsens Hærs Genbrug. De skaber inspiration og producerer ting til glæde for en selv, miljøet og et menneske, som har brug for hjælp. Redesign CPH har udviklet en hueworkshop, et koncept i København med henblik på at lave huer til hjemløse.

Erfaringen hos Redesign CPH er, at de skoleelever – også de yngre - de har besøg af, er oprigtigt nysgerrige, de er interesserede og de er skrappe til at lave et brugbart resultat. Fordi det giver mening for dem. Ikke bare sysler og limpistol. [Jette Skov, Redesign CHP]

Tilmelding: Tilmeld det antal lærer som ønsker at deltage.

 


Tilmeld dig her


06.11.2017 kl. 14:00 Pladser: 22

Se allerede tilmeldte

Skole Kontaktperson
Dybbøl-skolen Mette Gam
Humlehøj Skolen Silke Groth
Hørup Centralskole Grethe Strecke
Kløver-Skolen Kirsten Danielsen
Lysabild Børneunivers Rikke Dahl
Nordals Skolen Dorthe Lorenzen
Nybøl Skole Sabrina Holm Hostrup
Nydamskolen Joan Krongaard
Nydamskolen (1) Kai-Georg Rust
Nørreskov-Skolen, Guderup Mette Bondesen
Rinkenæs skole Rikke Kjærgaard
Soenderskov-Skolen Hanne Stuckert
Ulkebøl skole Karen Kristiansen-Stuart

Folkene bag

Om os

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 21 63 50 98

> Skriv til os